Hankook Ventus V12 evo²: Vynikající výkon, design a dokonalá ohleduplnost k životnímu prostředí jsou podstatou nové široké pneumatiky

04.10.2013 10:22

Ventus V12 evo2 od výrobce Hankook představuje vysoce výkonného a designového nástupce široké pneumatiky pro sportovně zaměřené řidiče. Elegantní směrové provedení běhounu s uspořádáním 3D bloků a aerodynamicky optimalizovanou bočnicí kombinuje sportovní styl jízdy s vynikajícím výkonem, jakož i atributy snášenlivosti s životním prostředím, které postupem času získávají stále vyšší význam - jedná se o emise hluku a valivý odpor. Uvedení pneumatiky Ventus V12 evo2 na trh na jaře 2014 bude zahájeno s dodávkou ve 25 atraktivních tunignových rozměrech od 16 do 19 palců.

Neu-Isenburg, Německo 01. říjen 2013 - Výrobce prémiových pneumatik Hankook omlazuje svoji produktovou paletu tuningových pneumatik v podobě mimořádně elegantní vysoce výkonné široké pneumatiky, z nového vývoje, Ventus V12 evo2, určenoé pro evropský trh počínaje jarem 2014. Kromě významných zdokonalení všech výkonnostních parametrů byl vývoj pneumatiky V12 evo2 zaměřen také na klíčový aspekt snášenlivosti se životním prostředím.

Nový na odvod vody optimalizovaný směrový běhoun tvoří uspořádání 3D bloků, které je známé již z předchozího modelu, které ohledně tohoto aspektu dosahovalo vynikajících výsledků. Obrysy pneumatiky, na kterou byla aplikována technologie stupňovitých bloků spočívá na úspěšném působení výrobce v sektoru motorsportu. Kombinace s mimořádnou tuhostí ocelových materiálů s mimořádně nízkou hmotností, aplikovaného do nárazníkových vrstev také zaručuje nejlepší kontaktní plochu s vozovkou za extrémních podmínek jízdy, zejména při jízdě do zatáček při vysoké rychlosti.

Díky aplikaci nano-silikového složení běhounové směsi pro vysokou trakci společně s optimalizací tuhosti bloků běhounu po celé jeho šířce, se brzdná dráha zkracuje jak na suché, tak i na mokré vozovce o 4 až 5 procent.  Aplikovaná sloučenina styrénových polymerů v pryžové směsi umožňuje dokonalejší trakci na mokré vozovce při současném snížení valivého odporu. Výsledkem je perfektní maximalizace šetrnosti k životnímu prostředí.

Dokonalejší systém chlazení, spočívající na lamelách integrovaných do dna dezénových drážek, umožňuje rychlejší odvod vysoké teploty generované během jízdy. To se projevuje ve stabilnější ovladatelnosti během jízdy a v delší životnosti. Za účelem dosažení vyššího stupně komfortu jízdy je nová pneumatika Ventus V12 evo2 stejně jako její „větší sestra“ Ventus S1 evo2 také vybavená aerodynamickými lamelami pro snížení emisí hluku a pro zvýraznění sportovního vzhledu pneumatiky.

Ventus V12 evo2 se vyrábí v moderním evropském výrobním závodu v Maďarsku. Od jara 2014 se bude dodávat ve 25 rozměrech od 16 do 19 palců s šířkou běhounu od 205 do 255 mm v sériích od 30 do 50.

Technické vlastnosti pneumatiky Ventus V12 evo² výrobce Hankook:

- Zdokonalená ovladatelnost

- Tvar sportovní pneumatiky a extrémní tuhost, ocelový pás s ultra-nízkou hmotností pro optimální převod trakčních sil

- Zvětšená plocha chladicích lamel na dně hlavních drážek běhounu umožňuje neustálé snižování vytvářené vysoké teploty, což se projevuje stabilnější ovladatelností.

1. Bezpečný odvod vody na mokré vozovce

- Drážky běhounu, optimalizované na rychlý odvod vody.

2. Snížení emisí hluku

- 5hrotový design a speciální hrany bloku snižují emise hluku.

- Bočnice s výčnělky snižují hlučnost a vibrace při vysoké rychlosti

3. Zdokonalení valivého odporu

- Nová technologie sloučeniny styrenového polymeru

4. VAI systém (indikátor seřízení geometrie náprav)

- Umožňuje řidiči snadný a pohodlný způsob pro kontrolu rovnoměrného opotřebení pneumatiky a stav seřízení geometrie náprav porovnáním opotřebení indikátorů  v ramenních blocích pneumatiky

4. Produktová paleta:

- Produktová paleta se začne dodávat ve velikostech od 16 do 19 palců, a to v produktových sériích od 30 do 50 s šířkou běhounu od 195 do 255.

*Technologie Kontrol Technology

Kontrol Technology

Pojem je odvozen z anglických výrazů Kinetic (pro pohyb) a Control (pro ovládání). Technologie Hankook Tire Kontrol Technology ztělesňuje nejlepší možnou míru ovladatelnosti interakce mezi řidičem, vozidlem a vozovkou všemi pneumatikami během jízdy. Kontrol Technology byla zavedena za účelem umožnit řidičům vozidel všechny poskytované výhody nejnovějších technologií pneumatik výrobce Hankook z hlediska bezpečnosti, jízdních vlastností, komfortu a ohleduplnosti životním prostředím.

O společnosti Hankook Tire

Společnost Hankook Tire patří k celosvětově největším výrobcům pneumatik, zaznamenávající nejrychlejší růst ve svém odvětví. Mezi své produkty řadí inovativní, vysoce výkonné radiální pneumatiky pro osobní automobily, lehké nákladní automobily, automobily typu SUV a 4x4, nákladní automobily a autobusy, jakož i pro závodní automobily v oblasti motosportu (okruhové závody /závody rallye).

Výrobce Hankook Tire vynakládá  veškeré své úsilí aby poskytoval spotřebitelům nejlepší možnou kvalitu  a jízdní vlastnosti pneumatik a neustále masivně investuje do výzkumu a vývoje, probíhajícího ve vlastních centrech pro výzkum a vývoj, která se nachází v Koreji, Německu, USA, Číně a Japonsku. Vývoj pneumatik přizpůsobených pro potřeby Evropského trhu, jakož i produktů určených jako originální vybavení nových automobilů a splňující náročné požadavky vedoucích evropských automobilek, probíhá v regionálním Technickém centru, v Hannoveru, v Německu. Výroba probíhá v nejmodernějším výrobním závodu ve městě Rácalmás, v Maďarsku, který byl uveden do provozu v červnu 2008. Současně více než 2 000 zaměstnanců produkuje přibližně dvanácti miliónům pneumatik ročně, určených pro osobní automobily, automobily typu SUV a nízko-tonážní nákladní automobily.

Hlavní sídlo společnosti Hankook Tire v Evropě se nachází ve městě Neu-Isenburg, poblíž Frankfurtu nad Mohanem. Výrobce provozuje své pobočky v dalších evropských zemích, např. v Německu, ve Velké Británii, Francii, Itálii, Španělsku, Holandsku, Maďarsku, Rusku, Turecku, Švédsku a Polsku. Produkty Hankook se prodávají přes regionální distributory na dalších lokálních trzích. Výrobce Hankook Tire zaměstnává více než 20 000 zaměstnanců po celém světě, ve více než 180 zemích. Mezinárodní vedoucí výrobci automobilů se spoléhají na pneumatiky značky Hankook, které využívají jako originální obutí nových automobilů. Více než 30 procent globálního prodeje společnosti se vytváří v Evropě a státech SNS.

Více informací je uvedeno na internetových stránkáchwww.hankooktire-press.com nebo www.hankooktire-eu.com

Kontakty:

Hankook Tire Europe GmbH | Siemensstr. 5a, 63263 Neu-Isenburg | Germany