Hankook Tire oznamuje plánovanou výstavbu svého nového globálního centra pro výzkum a vývoj

Hankook Tire oznamuje plánovanou výstavbu svého  nového globálního centra pro výzkum a vývoj
24.01.2013 00:00
  • Nové kapacity pro další rozvoj potenciálu v oblasti výzkumu, který pro globálního výrobce pneumatik znamená posun vpřed.
  • Realizace výstavby probíhá za spolupráce s renomovaným architektonickým atelierem Foster+Partners.

8. ledna 2013 (Seoul, Korea / Neu-Isenburg, Německo) – Výrobce pneumatik Hankook odhalil své plány na výstavbu svého nového centra pro výzkum a vývoj v Koreji. V rámci realizace projektu výrobce pověřil renomované architekty z atelieru Foster+Partners vypracováním architektury a interiéru komplexu.

Nové centrum pro výzkum a vývoj koncernu Hankook Tire, o celkové plánované ploše přibližně 100 000 m², se bude nacházet v jihokorejském prémiovém výzkumném komplexu Daedeok Innopolis, ve městě Daejeon, přibližně 150 km jižně od hlavního města Seoul. Dokončení výstavby nového zařízení se plánuje na konec roku 2015.

Hyun Bum Cho, president a generální ředitel marketingu a korporátního managementu výrobce Hankook Tire prohlásil: „Dokončení nového centra pro výzkum a vývoj umožní společnosti Hankook mnohem intenzivnější práci na výzkumu nejmodernějších technologií pro výrobu pneumatik, než tomu bylo doposud.“ Dále dodal, „Působení nového centra pro výzkum a vývoj nám umožní mnohem rychleji uvádět na trh nové typy pneumatik, které se budou vyznačovat vylepšenými vlastnostmi, splňující ty nejnáročnější požadavky spotřebitelů na prémiovou kvalitu našich produktů.“

7. ledna v Daejeonu, v Koreji obě společnosti Hankook Tire a Foster+Partners slavnostně uzavřeli smlouvu o partnerské spolupráci na tomto projektu. Architektonický atelier, založený věhlasným a známým britským architektem Normanem Fosterem, je proslulý svým vždy nejmodernějším a progresivním provedením svých architektonických děl a ve svém portfoliu vykazuje mnoho důležitých mezinárodních projektů ve velkém měřítku, mezi které patří například most Millennium Bridge a nový stadión Wembley v Londýně, kopule na říšském sněmu v Berlíně, letiště v Hong-Kongu a Pekingu, jakož i budova New York Hearst Tower.

Společnost Hankook Tire nedávno také oznámila další rozšiřování svých aktivit v oblasti výzkumu a vývoje, realizovaného v Evropském Technickém Centru (ETC), situovaném v Hanonoveru v Německu,  kde byly nedávno zkolaudovány další nové prostory. ETC se zaměřuje na vývoj pneumatik na míru požadavků Evropských trhů, jakož i na vývoj pneumatik pro originální výbavu, dle požadavků vedoucích evropských výrobců automobilů. Expanze dokládá rostoucí význam dodávek originálního vybavení (OE) výrobce Hankook v Evropě a je součástí jeho globální strategie na dosažení znamenitých inovací a neustále udržitelného rozvoje.

Hankook - driving emotions